Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: LAMINIRANJE OBRVA PROCES RADA

LAMINIRANJE OBRVA PROCES RADA

LAMINIRANJE OBRVA PROCES RADA

Kako bismo vam olaksali samo koriscenje faza u toku laminiranja, napravili smo vodic u kom mozete procitati cijeli proces rada laminiranja obrva.

Svrha teksta je upoznavanje sa materijalom i maksimalno poznavanje rada Premium lashes seta za laminiranje.

Tekst je napravljen samo za koriscenje Premium lashes materijala i ne garantujemo uspesnost tretmana u radu sa drugim proizvodjacima.

 

- Konsultacije

Prvi korak kom cemo se posvetiti je konsultacija sa klijentom prije samog tretmana kako bismo bili sigurni da je klijentu dozvoljen tretman laminiranja. 

Ukoliko je klijent na nekoj terapiji, ima alergije na neke od proizvoda ili iritacije na kozi, trebalo bi izbjegavati tretman. 

Takodje prije samog tretmana potrebno je razgovarati sa klijentom kakav efekat zeli da dobije i sta ocekuje od tretmana. 

- Priprema koze

Nakon sto smo obavili konsultacije, uputili klijenta u samu proceduru tretmana tj pojasnili o kakvom tretmanu je rijec, smjestamo udobno klijenta i pocinjemo sa radom. 

Za pocetak tretmana radimo pripremu koze i same dlake.

Koristimo pjenu za pranje trepavica I obrva. Pjena je pH neutralna i pomoci ce da njezno uklonite svu necistocu kao i da neutralisete pH vrijednost same dlake. 

Cetkicom za pranje kruznim pokretima peremo obrve jer kruznim pokretima pospesujemo cirkulaciju i sam rast obrva. 

Zasto nam je priprema bitna? 

Iz razloga sto faze ne mogu lijepo da prodru u dlaku ukoliko je dlaka masna. Takodje spomenuli smo i pH vrijednost, neutralna pH vrijednost je vrlo bitna za kvalitet dlake. 

Pjenu ispiramo vodom.

- Faza br.1

 

Faza br.1 sluzi za mijenjanje strukture dlake, tj mijenjaju se same veze u dlaci. Oblik dlake ne moze trajno da se promijeni sem hemijskim putem i iz tog razloga koristimo faze za laminiranje. 

Ova faze su vrlo nezne za dlaku i potrebno im je oko 10min da bi delovale. Naravno to sve zavisi od same poroznosti dlake. 10min je okvirno vrijeme drzanja. Ukoliko je dlaka deblja, drzacemo 2min duze. 

Svaka dlaka je drugacija, i zbog toga je potrebno drugacije vrijeme delovanja. Neke dlake su manje porozne a neke vise. Ukoliko vidite ostru i jaku dlaku, racunajte da ce vam biti potrebno vise vremena. 

Vrlo cesto se desi da I temperatura u prostoriji utice na faze pa tako ako je u prostoriji hladnije faze reaguju sporije i obrnuto.

Mnogo je faktora koji mogu uticati na sam proces rada. 

U sustini svaki set za laminiranje ce "raditi" svoj posao, samo je razlika u sastavu i tome kako ce uticati na dlaku. Neke isuse dlaku a neke sacuvaju sam kvalitet dlake. 

Fazu nanosimo zacesljavanjem obrva sa mikrocetkicom u zeljenom smjeru i zacesljavamo ih svakih 5min kako bi bili sigurni da smo nanijeli na apsolutno svaku dlacicu. 

I ako su nase faze za laminiranje vrlo njezne za dlaku, trudite se da non stop nadgledate sam proces laminiranja kako biste sacuvali kvalitet obrva. 

Nakon predvidjenog vremena drzanja faze, skidamo je aplikatorom.

Potrebno je ukloniti fazu br.1 skroz da dlaka bude cista.

 

- Faza br.2

Druga faza nam sluzi za fiksiranje prve faze, tj obrve zadrzavaju oblik koji ste postavili. Posto nam prva faza obara pH vrijednost, druga podize pH i uravnotezi je. 

Vreme drzanja druge faze je kao kod prve. Ukoliko ste drzali 10min prvu fazu, toliko je potrebno i drugoj. 

- Farbanje 

Posle oblikovanja obrva prelazimo na dizajn i farbanje. 

Obrve dizajniramo Mina kanom za obrve koja ce nam pomoci da dobijemo efekat trajne sminke. 

Vjerovatno ste do sada vec culi za kanu i njene alergijske reakcije. 

Postoji kana koja je u velikoj mjeri proizvedena sa puno hemije i derivata. 

Kod Mina kane je to skroz drugacije i iz tog razloga smo odlucili da je uvrstimo u ponudu. 

Mina kana je prirodna kana iz Indije i ne sadrzi hemiju u sebi, bez metala je i amonijaka pa je sama po sebi bezbjedna za rad. 

Sada cemo i pojasniti najvecu razliku izmedju Mina kane i ostalih. 

Svaka kana u sebi sadrzi PPD derivate kako bi mogla da se dobije odredjena boja (originalna kana je crvene boje) i oni su u najvecoj meri zasluzni za iritacije na kozi.

Mina kana u sebi takodje sadrzi PPD derivate ali u oksidiranom stanju i posto su oksidirali ne mogu da naprave iritacije, takodje velika prednost je sto ne sadrzi amonijak i metale pa je zdravija i bezbjednija za rad. 

Rad sa kanom moze imati samo benefite za klijenta i vas kvalitet rada jer je hranljivija od farbe koja ima amonijak i isusuje dlaku. Kana utice na jacinu dlake, rast i mnogo duze se zadrzava na dlaci i kozi. 

Jedina prepreka za kanu je ukoliko klijent ima alergiju. Uvek mozete na prvom tretmanu da uradite alergo test. 

Kanu mutimo sa Ruzinom vodicom

Vreme drzanja kane na obrvama je 15-20min nakon cega je uklanjamo vodom. 

 

- Pranje obrva

Verovatno ste se do sada upoznali sa time da se trepavice i obrve ne kvase 24h nakon tretmana sto nije istina. 

Kao sto smo gore naveli, u toku laminiranja mijenjaju se veze u samoj dlaci. Voda ne moze da utice na sam tretman i cak je preporucljivo da se dlaka kvasi nakon tretmana jer tada skidamo sav visak faza i zaustavljamo sam proces rada svake faze. 

Iz tog razloga nakon farbanja bez straha operite obrve pjenom za pranje koju smo koristili na samom pocetku. Pjena ce nam pomoci da vratimo pH vrednost koju smo rekli da nam je bitna kako bi dlaka ostala zdrava. Nakon pranja pH vrednost je izbalansirana i spremna za tretman regeneracije tj. botox ili keratin. 

- Botox\ keratin

 

Sledeci korak nam je hranjenje dlake kako bi obrve ostale sjajne i jake. 

Mozemo koristiti keratin ili BOTOX O2

Na vama je da odlucite koji tretman zelite da ponudite klijentima a mi cemo vam pomoci pri izboru. 

Keratin je standardni korak u toku laminiranja i osnovni sastojak svake dlake.

Dlaka je velikim djelom sacinjena od keratina i nakon laminiranja mi dlaci vracamo keratin koji je izgubila zbog procesa rada prve i druge faze. 

Botox je takodje prirodan proizvod samo dosta jaci jer u sebi sadrzi mnogo vise vitamina i obezbedjuje vecu hranljivost za dlaku. 

Nas savet vam je da ukoliko koristite Botox, naplatite ga kao dodatni tretman jer se on i racuna kao poseban tretman sa dosta vise benefita od keratina. 

Bitno je da samo koristite jedan proizvod, nema potrebe koristiti i keratin i botox.

I jedan i drugi proizvod drze se 15min.

*Botox uklanjamo vodom.

- Cleanser

Cleanser koristimo na kraju tretmana kako bismo uklonili sve sa obrva i zavrsili sam tretman. 

 

- Cupanje i oblikovanje obrva

Cupanje savetujemo uvijek na kraju tretmana kako bismo u toku rada iskoristili maksimalno svaku dlacicu za gustinu obrva.

Nas savet je da cupanje radite pincetom ali naravno ni vosak i konac nije pogresan vec je to stvar licnog izbora.

 

Nadamo se da smo vam pomogli u procesu laminiranja obrva i olaksali rad. 

Zelimo vam puno lijepih obrva i zadovoljnih klijenata.

Ocekujemo radove i utiske o materijalu za laminiranje.

Bice nam drago da nas oznacite na nasoj Instagram stranici  @premiumlashesbih

Vas Premium lashes 

Read more